/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Victimele Holocaustului, comemorate la Chișinău. Maia Sandu: „Să facem tot ce ne stă în puteri ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”

missing
27 ianuarie 2021, ora 11:22

Victimele Holocaustului sunt comemorate astăzi la Chișinău, dar și în întreaga lume. În fiecare an, pe 27 ianuarie este marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. 

În cadrul evenimentului de comemorate de la Chișinău, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că „astăzi, comemorăm oamenii pe care i-am pierdut cu toții. Am pierdut nu doar părinți, copii, bunici, rude, omenirea a pierdut oameni de știință, oameni de cultură. Datoria noastră este să transmitem această amintire tragică mai departe generațiilor și să facem tot ce ne stă în puteri ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”.

„Ziua de 27 ianuarie este una cu o încărcătură aparte – Ziua în care aducem omagiu milioanelor de victime ale Holocaustului – teribila crimă generată și realizată cu atâta cruzime de naziști în cel de-al Doilea Război Mondial. Guvernul își asumă deplin angajamentul de a purta mereu vie memoria victimelor acestui măcel abominabil. Pornim de la înţelegerea că o societate matură trebuie să își asume lecţiile istoriei, a episoadelor întunecate ale trecutului pentru a putea construi un viitor în care asemenea tragedii să nu se mai întâmple niciodată. Astfel, cultivarea memoriei Holocaustului ca alegere conștientă de a nu da uitării aceste orori, este o datorie față de victime și o obligație față de generațiile viitoare”, se arată în mesajul transmis de Guvernul.

Pe 24 ianuarie 2005, în cadrul unei ședințe speciale, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a marcat a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului care a avut ca rezultat uciderea a șase milioane de evrei europeni și a milioane de persoane de alte naționalități de către regimul nazist german.

27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau, astăzi în Polonia, a fost eliberat de armata sovietică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram