/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO/ Agenția Navală a Republicii Moldova oferă detalii despre nava care a eșuat pe o insulă din Grecia

missing
28 ianuarie 2021, ora 09:50

Agenția Navală a Republicii Moldova anunță că nava maritimă VELA I a eșuat în zona insulei Lefkada, Grecia, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Conform informațiilor preliminare obținute de ANRM de la reprezentantul oficial al armatorului în Republica Moldova și căpitanul navei, eșuarea s-a produs din cauza condițiilor meteo nefavorabile, rafale puternice de vânt, care au provocat blocarea navei pe un banc de nisip într-o zonă cu adâncimi mici.

„În urma convorbirilor telefonice a inspectorilor ANRM cu autoritatea portuară a portului Nydri, Grecia, ni s-a comunicat că echipajul și nava nu au avut de suferit și nu au fost aduse daune mediului înconjurător”, spun reprezentanții Agenției Navale a Republicii Moldova. .

Operațiunile de dezeșuare a navei au demarat ieri nava fiind remorcată într-un loc sigur de staționare.

ANRM precizează că a solicitat informații suplimentare de la autoritățile portuare grecești și reprezentantul armatorului navei în Republica Moldova și va reveni cu detalii.

Foto: narm.md

Foto: narm.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram