/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Cum se circulă la ora amiezii pe drumurile din țară. Imagini de la Briceni, Ștefan Vodă și Cahul

28 ianuarie 2021, ora 13:57

Carosabilul este lunecos și înzăpezit, după ninsoarea din 27 spre 28 ianuarie. Peste 270 de utilaje speciale și 343 de muncitori au fost implicați în lucrări de deszăpezire, spun reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD). 

Vedeți aici imagini foto surprinse de camerele de luat vederi ale ASD, în care este prezentată situația pe drumurile din nordul, centrul și sudul țării. În colțul stâng al imaginilor este scrisă denumirea localităților. 

În legătură cu emiterea Codului Portocaliu de condiții meteorologice complicate este blocat drumul public național R31 R30-Tudora-Palanca-frontieră cu Ucraina. Acolo se formează continuu întroieniri, provocate de vântul puternic din nord-vest, izolat cu intensificări. În această regiune unitatea teritorială a SA ,,Drumuri Căușeni”, sectorul Ștefan Vodă a pus în lucru utilaj pentru deszăpezirea continuă a drumului, sunt mobilizate freze de zăpadă, autogredere, implicați reprezentanții ASD. Toată tehnica grea suplimentară este redirecționată pentru ameliorarea situației.

Unitatea teritorială SA ,,Drumuri’’, salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și colaboratorii Inspectoratului General de Poliție Ștefan Vodă desfășoară lucrări comune pentru soluționarea situației apărute. Deasemenea, pe drumurile publice R34.3 M3–drum de acces spre satul Slobozia Mare și M3.1 Giurgiulești – frontiera cu Ucraina , SA ,,Drumuri Cahul’’ din raionul Cahul antrenează toate utilajele și tehnica grea pentru deszăpezire, accesibilitatea traseelor fiind complicată. Pe întreg teritoriul țării sunt întreprinse toate măsurile pentru a asigura circulația rutieră în condiții de iarnă.

În context, Administrația de Stat a Drumurilor menține atenționarea din seara zilei de ieri și informează repetat conducătorii auto să se abțină de la deplasări pe tronsoanele care duc spre posturile vamale Palanca și Tudora, dar și spre punctul de trecere a frontierei Giurgiulești, situația meteorologică fiind instabilă în această regiune.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram