/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

O companie din Italia dezvoltă un nou vaccin anti Covid-19. Când va fi disponibil

missing
28 ianuarie 2021, ora 16:41

Italia va avea gata un vaccin anti-Covid, produs de compania farmaceutică ReiThera, începând cu luna septembrie. Potrivit Agenţiei Italiene a Medicamentelor (AIFA), din această toamnă va fi posibilă administrarea a câtorva milioane de doze din acest vaccin.

Președintele Agenţiei Italiene a Medicamentelor, Giorgio Palau, a anunţat într-un interviu televizat că „este posibilă administrarea a câtorva milioane de doze ale vaccinului dezvoltat de Reithera începând din septembrie”, relatează EFE, citată de digi24.ro.

Potrivit lui, la acestea se vor adăuga alte 200 de milioane de doze de vaccin pe care Italia le-a comandat de la alte companii farmaceutice, a căror livrare a fost întârziată.

Pentru ca vaccinul de la Reithera să fie disponibil, a precizat Palau, „avem nevoie de câteva luni în plus pentru că faza 1 de abia a fost încheiată, iar la fazele 2-3 vor participa zeci de mii de persoane”.

Din acest motiv, acest vaccin „nu este util în această fază critică, dar cu siguranţă va fi mai târziu”, a explicat el. De asemenea, „avem o companie italiană capabilă să realizeze alte aporturi”, a precizat Palau.

Italia a anunţat marţi că va investi 81 de milioane de euro pentru dezvoltarea acestui vaccin. Întârzierile Pfizer amână campania de vaccinare în Italia cu aproximativ o lună.

Guvernul italian s-a văzut obligat să reprogrameze planul de vaccinare şi să-şi revizuiască ţintele propuse, din cauza întârzierii livrărilor dozelor de vaccin de la companiile Pfizer şi AstraZeneca.

Ministrul adjunct al sănătăţii, Pierpaolo Sileri, a explicat că întârzierile din livrările vaccinului companiei Pfizer vor provoca amânări de până la patru săptămâni pentru persoanele de peste 80 de ani şi de între 6 – 8 săptămâni pentru restul populaţiei.

Sileri a precizat că dozele pe care le va primi Italia în următoarele săptămâni ar trebui să fie suficiente pentru a completa etapa de vaccinare din primăvară şi pentru rapelul administrat personalului sanitar şi rezidenţilor din casele de bătrâni.

La o lună de la începerea campaniei de vaccinare, Italia a administrat 1.543.338 de doze; 241.858 de persoane au primit atât prima doză cât şi cea de-a doua doză de vaccin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram