/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ „100 de mii de chișinăuieni riscă să rămână fără apă”. Doi consilieri municipali PAS propun crearea unui grup de lucru

28 ianuarie 2021, ora 16:47
Aproape 100 de mii de chișinăuieni riscă să rămână deconectați de la serviciile de apă potabilă și evacuare. Asta după ce, mai multe întreprinderi municipale de Gestionare a Fondului Locativ au cerut rezilierea contractului cu Apă-Canal Chișinău.
„La dispoziția noastră au ajuns informații că aproximativ 100 de mii de locuitori ai Chișinăului ar putea rămâne fără servicii de apă și canalizare începând cu 1 februarie. Zece întreprinderi municipale de Gestionare a Fondului Locativ au venit cu solicitarea rezilierea contractului cu Apă-Canal Chișinău. Aceste întreprinderi gestionează  4500 de apartamente, unde și locuiesc acești 100 de mii de cetățeni. Este un lucru grav”, a declarat consilierul municipal PAS Vasile Grădinaru.
Consilierul municipal a mai precizat că în aceste condiții, la expirarea datei contractului, Apă-Canal Chișinău este în drept să nu mai presteze serviciile sale.
„Acești administratori nu au anunțat locuitorii care au anunțat locuitorii că va fi reziliat acest contract”, a mai adăugat Vasile Grădinaru, precizând că ar putea fi acumulate prejudicii de până la 2,5 milioane de lei.
Consilierii municipali PAS Ina Coșeru și Vadim Grădinaru au propus crearea unei comisii în legătură cu această situație, dar și convocarea întreprinderii Apă-Canal pentru a fi luată o decizie de criză.

„Nu Apă-Canal Chișinău trebuie să se ocupe de rezolvarea acestei probleme sau de asigurarea bunei funcționării a unor întreprinderi municipale, chiar și aflate în insolvabilitate, dar primarul general. Noi suntem gata să-i oferim câteva idei. Soluția trebuie să fie identificată până la sfârșitul săptămânii”, a precizat Ina Coșeru.

Reprezetanții Primăriei Chișinău au declarat că urmează să precizări mai târziu în legătură cu acest subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram