/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/AUDIO/ Înregistrările din spatele schemei de la ASP, cu permisele de conducere: „Pe când se poate două surori de internat și la lecuire, și la externare”

missing
29 ianuarie 2021, ora 14:21

Centrul Național Anticorupție (CNA) a făcut publice interceptările mai multor persoane vizate în operațiunea de la Agenția Servicii Publice, unde circa 100 de persoane ar fi obținut permise de conducere, în schimbul unor sume de bani. Potrivit CNA, cei care ar fi luat mită pentru programări la examenele auto foloseau un limbaj codificat ca să nu fie înțeles despre ce discută

Este folosit limbaj codificat. Convorbirile au loc între intermediari. Că tot avem pandemie, discuţiile sunt despre „pacienţi” (candidaţi pentru obţinerea permiselor de conducere) şi, respectiv „lecuire”, „internare” şi „externare” (programare, examene şi eliberarea permisului).

Stenograma 1

X: Ce? Cât trebuie pentru programare?

V: Vreo trei.
X: Bine, am înțeles.

Stenograma 2

X: Mai în scurt, uite-te, omul este gata să se externeze. Tu doar îmi spui când.
V: Așteptăm să vină băiatul …
X: Bun, hai vezi și cu acei doi pacienți. Trebuie internarea, lecuirea și externarea. Te rog.
V: Da acei doi…
X: Acolo îs doi și acuma este unu. Unu îi gata, poti și poimâine, și luni, și marți, și miercuri. Când tu zici. El vrea numai externat. El s-a lecuit, dar ultimul vrea externat.

Stenograma 3
X: Ia ascultă. Am un pacient de a-l exclude, de a-l trimite de la spital acasă.
V: Așa.
X: Pe vineri trebuie să meargă externarea și pe la vreo 10:30…
V: La ora 8.00 cel mai bine. La ora 8.00, la fără zece.
X: Mă interesează dacă este posibil, că deja îl externez de trei ori și nicidecum … Până la urmă, trimite-l acasă  … Ora șase și nu s-a mai putut externa. Şi mă interesează, că mă sună și tot îmi zice: băi, dacă da – da,  dacă nu păi nu.
V: Da ce etaj?
X: La ultimul.
V: Aaa,  e ușor!
X: De asta și zic. Mă interesează dacă e la ultimul etaj. Mă interesează externarea asta. Cât este ea? Îi tot așa sau îi ceva?
V: Îi tot așa. Patru scări în sus!

Stenograma 4
X: Tu uite-te care este treaba. Vezi pe când se poate două surori de internat și la lecuire, și la externare.

/FOTO/ Permise de conducere de la 500 de euro în Chișinău. Mai multe persoane, cercetate penal de CNA într-o amplă schemă de corupţie

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram