/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Ce vor mânca copiii la micul dejun, prânz și cină? Meniurile-model din grădinițele din Capitală

29 ianuarie 2021, ora 15:52

Toate grădinițele din Capitală se vor conforma unui meniu-model unic începând cu 1 februarie curent. Micul dejun al copiilor va fi alcătuit în mare parte din terciuiri, nu va lipsi ceaiul și pâinea cu unt. La prânz și cină în meniurile-model se regăsesc diferite tipuri de supe, carne de pui, de bovină, pește și legume.

Meniurile la toate sectoarele orașului vor fi la fel. Grădinițele vor trebui să asigure zilnic fructe și legume proaspete, pâine din făină integrală, iar cantitatea zilnică de crupe, paste făinoase, grăsimi și sare va trebui să fie redusă. Meniurile-model vor servi drept etalon pentru meniurile existente în grădinițe.

„Dacă este ziua de luni și în meniul-model e scris pește, grădinițele obligatoriu trebuie să dea copiilor pește. La al doilea dejun, în mod obligatoriu trebuie să fie servite fructe proaspete. În felul acesta Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport (DGETS) își propune ca părinții să cunoască și să-i responsabilizeze pe directorii de grădinițe”, se arată într-un comunicat al DGETS.

Pentru fiecare sector, meniul-model este întocmit pentru zece zile, după care se repetă, începând cu ziua întâi. Din cauza că până în prezent nu toate grădinițele se conformau normelor stabilite, DGETS a decis publicarea acestora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram