Mulți dintre moldoveni au învățat câte 3-4 sau chiar 6-7 ani în Republica Moldova, au obținut diplome de studii universitare, au încercat să-și găsească un loc de muncă dar nu au reușit, plecând ulterior peste hotare. Acolo însă nici un angajator nu îi consideră muncitori calificați pentru că nu sunt recunoscutele diplomele de studii.

Partea bună pentru cei care au reușit să redobândească cetățenia română, este că,  există o procedură de recunoaștere și echivalare a diplomelor de studii, în așa fel ca să fie recunoscute de mulți angajatori europeni.

Ca de obicei, pentru orice informație despre acte, apelăm la experții de la Documente.MD. Astăzi, aflați în emisiunea online Documentele la control pe TV8.MD. mai multe despre procesul de recunoaștere și echivalare a diplomelor din Republica Moldova.

Pentru a urmări primele trei ediții, vă invităm să accesați următoarele link-uri: Ediția 1, Ediția 2, Ediția 3, Ediția 4.

Acest produs media este realizat la solicitarea și cu suportul Centrului Unic de Documente – Documente.MD!

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!