/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Socialiștii vor participa la dezbaterile din Parlament privind componența Guvernului Gavriliță

30 ianuarie 2021, ora 15:26

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va participa la ședința Parlamentului unde va fi dezbătută componența și programul de guvernare a candidatului desemnat de Maia Sandu la șefia Guvernului.

Anunțul a fost făcut de președintele socialiștilor, Igor Dodon, după ședința Consiliului Republican al PSRM, care a avut loc astăzi, 30 ianuarie. Decizia privind votarea sau ne votare a Nataliei Gavriliță în funcția de premier va fi luată de Executivul Politic al PSRM, după dezbaterile din plenul Parlamentului.

Anterior, Igor Dodon a declarat că o cunoaște foarte bine pe Natalia Gavriliță și o consideră o adevărată profesionistă, dar acest lucru nu este de ajuns pentru ca un Guvern în frunte cu ea să fie votat de PSRM.

Amintim că, miercuri, 27 ianuarie, președinta Maia Sandu a înaintat un candidat la funcția de prim-ministru. Este vorba despre Natalia Gavriliță.

Natalia Gavriliță este fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu. Ea a fost director general la Fondul Global pentru Inovații (FGI) cu o experiență vastă în domeniul consultanței în domeniul guvernării și dezvoltării. Înainte de a se alătura (FGI), a fost secretar de stat la Ministerul Educației unde a promovat reforme cu impact puternic în finanțarea educației, evaluarea studenților și guvernarea școlilor.

Înainte de aceasta, a deținut funcții de conducere în cadrul Oficiului Guvernului Republicii Moldova și al Ministerului Economiei, lucrând în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram