Controversatul om de afaceri, Grigore Karamalak, alias „Bulgaru”, a fost reținut pe un aeroport din Moscova. Anterior acesta a fost dat în căutare internațională de către autoritățile moldovene.

Informația despre reținerea lui Karamalak a fost confirmată de către o sursă din cadrul organelor de drept, scrie TASS.

„Grigore Karamalak a fost reținut după ce a ajuns la unul dintre aeroporturile din Moscova”, a spus acesta.

În octombrie 2020, zdg scria că Grigore Karamalak rămâne în căutare internațională, iar dosarul său care anterior a fost transmis la Moscova a fost clasat de judecătoria Ciocana la 11 august 2020.

Potrivit PCCOCS, în prezent, Grigore Karamalak este învinuit în 2 cauze penale care au fost documentate în 2016-2017. Acestea au fost „pornite în temeiul unei bănuieli rezonabile de comitere a infracţiunilor prevăzute de articolele 42 alin. (2) și 3) și 189 alin. (6) din Codul penal – șantajul și articolele 27, 46, 145 alin. (2) lit. a), p) din Codul penal – tentativă de omor”, se arată în comunicatul instituției.

Pe ambele cauze, a fost emis un mandat de arestare pe numele lui Karamalak pentru 30 de zile. Cele 2 dosare au fost documentate de ofițerii de investigație a Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu procurorii PCCOCS.

Potrivit PCCOCS, Grigore Caramalac figurează în continuare în bazele de date ca fiind anunțat în căutare internațională”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!