Sportivii moldoveni care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din această vară, dar și antrenorii lor, vor primi burse oferite de partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei, în domeniul loteriilor și pariurilor sportive. În total, pentru pregătirea de olimpiadă, agentul economic va oferi 1,2 milioane de lei. Acest lucru este prevăzut de acordul de parteneriat, semnat în data de 29 ianuarie, cu cei din Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Moldova, cu prilejul aniversării a 30-a de la fondarea mișcării olimpice din țara noastră.

„Haideți să aplaudăm semnarea acestui acord. Să fie de bun augur acest parteneriat între CNOS și Loteria Națională a Moldovei. ”

NICOLAE JURAVSCHI, PREȘEDINTE CNOS:Stimați prieteni, tot timpul este plăcut pentru sportivi, pentru noi ce care reprezentăm țara și ne străduim să o facem cu succes.  Și este dublu plăcut când sunt parteneri din domeniul businessului.”

Directorul companiei, Plamen Milanov, a precizat că, suplimentar la suma de 1,2 milioane de lei, partenerul privat al Loteriei Naționale va oferi și premii pentru rezultatele obținute la Olimpiadă.

PLAMEN MILANOV, DIRECTOR, NGM COMPANY:Un milion de lei pentru aur. Ne dorim foarte mult ca peste șase luni să ofer cuiva dintre voi un cec de un milion de lei, aici, cu domnul Juravschi. Pentru argint – 500 de mii de lei, 250 de mii de lei va fi premiul asigurat de NGM Company pentru medalie de bronz 00:22:36 MUSCA 00:22:40 Vor mai fi premii pentru locurile 4, 5 și 6.”

Sportivii și antrenorii spun că este un suport fără precedent, care le va permite să se pregătească mai bine, iar premiile anunțate pentru medalii reprezintă pentru ei o motivație suplimentară.

DENIS VIERU, JUDOCAN:Este o mare apreciere și un mare merci în fața companiei, care oferă bani pentru rezultat. Pentru că în ziua de astăzi este foarte greu să găsești un sponsor, o persoană care să se alăture și să te motiveze și, totodată, să te susțină financiar.”

TUDOR CÎRLAN, ANTRENORUL CAMPIOANEI EUROPENE ANASTASIA NICHITA: „Mi-a părut foarte bine. Este un stimul pentru fiecare sportiv, deoarece pregătirea este foarte costisitoare.”

Până acum, șapte sportivi s-au calificat la Jocurile Olimpice, care vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august la Tokyo.La finalul evenimentului, campionii europeni Victor Sterpu și Anastasia Nichita, desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2020 în Republica Moldova, au tăiat tortul aniversar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!