/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Șase oameni au suferit hipotermii în ultimele zile. Alte două persoane au ajuns la spital cu degerături

missing
02 februarie 2021, ora 08:54

Șase oameni, cu vârstele cuprinse între 25 și 75 de ani au fost diagnosticați cu hipotermie de gradul I și II, în ultimele zile. Cazurile de hipotermie au fost înregistrate în Chișinău și în raioanele Criuleni, Ceadîr – Lunga și Ocnița, informează Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. 

Alte două persoane cu degerături de gradul II și III din raioanele Cantemir și Soroca au beneficiat de primul ajutor medical. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienții au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar.

Conform informațiilor, sunt în creștere solicitările privind urgențele traumatologice, inclusiv legate de accidente rutiere. Doar în ultima săptămână a lunii ianuarie la Serviciul de Urgență au parvenit 1316 apeluri pe motivul diverselor traumatisme.

În perioada 25 – 31 ianuarie curent, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 14225 solicitări. După acordarea ajutorului medical la etapa de prespital, un număr de 5566 pacienți, dintre care 4771 maturi și 795 copii au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești pentru aplicarea măsurilor de diagnostic și acordarea tratamentului specializat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram