/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Cinci bărbați prinși transportând bunuri fără acte de proveniență

missing
02 februarie 2021, ora 14:38

Cinci tentative de transportate a bunurilor de larg consum, fără acte de proveniență, au fost prevenite de către polițiștii de frontieră, în ultimele 24 de ore. Mijloacele de transport au fost stopate în proximitatea frontierei de est și vest.

Echipele mobile ale Direcției regională Est, în proximitatea satului Palanca, au fost oprite în trafic două mijloace de transport. Pe bancheta din spate și în portbagajul mașinilor se afla marfă de larg consum în asortiment, fără acte de proveniență.

Valoarea bunurilor a fost estimată la peste 100.000 de lei. Audiați, șoferii au declarat că articolele vestimentare erau destinate pentru comercializare.

În urma incidentului, un bărbat din Chișinău, în vârstă de 31 de ani, și altul din raionul Șoldănești, în vârstă de 37 de ani, au fost documentați. Marfa a fost ridicată și transmisă spre cercetare completă reprezentanților Serviciului Vamal.

Alte trei cazuri au fost consemnate de către echipele mobile ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Inspectorii fiind implicați în serviciu pe segmentul SPF Leușeni au stopat în trafic trei microbuze.

În urma verificărilor, s-a depistat că autoturismele tractate de acestea erau ticsite cu diverse electrocasnice, bunuri în asortiment și piese auto uzate. Solicitați să prezinte acte ce ar confirma proveniența bunurilor, conducătorii auto au comunicat că nu dețin astfel de acte.

Toată marfa a fost depozitată în camera de păstrare a corpurilor delicte de pe teritoriul IGPF, unde se va afla până la elucidarea tuturor circumstanțelor. În acest caz, trei moldoveni cu vârstele cuprine între 38 și 47 de ani sunt cercetați pentru ilegalitățile comise.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram