/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Condițiile de călătorie în Franța au fost modificate. Noile reguli care trebuie respectate

missing
03 februarie 2021, ora 16:29

Condițiile de călătorie în Franța au fost modificate. Astfel, măsurile au fost impuse după ce Franța a închis frontierele pentru călătoriile din afara spațiului european, cu excepția unor categorii de persoane și motive de urgență.

În aceste condiții, persoanele care călătoresc în Franța trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să facă parte din categoria de călători pentru care se permite intrarea în Franța din afară spațiului european;
  • să prezinte justificativele privind motivul imperios de călătorie;
  • să prezinte testul negativ PCR COVID-19, efectuat nu mai devreme de 72 ore până la sosire în Franța (testul se acceptă doar în limba engleză sau franceză;
  • să completeze declarația de onoare privind absența simptomelor de COVID-19;
  • să prezinte angajamentul de onoare de a se supune unui eventual test antigen sau examen medical la sosire în Franța;
  • să prezinte angajamentul de onoare de a se izola pentru șapte zile, eventual în locul indicat de autoritățile franceze, precum și de a efectua un test PCR la sfârșitul perioadei de izolare.

Fară test un COVID-19, pot fi acceptați doar pasagerii ce vor prezenta o scrisoare de derogare de la Ambasada franceză.

De asemenea pasagerii trebuie să completeze următoarele și câteva declarații, care trebuie prezentată prin o copie printată la înregistrare  în aeroport, cât şi autorităţilor franceze la sosire.

Amintim că Franţa a anunțat că îşi închide frontierele pentru ţările din afara Uniunii Europene, „cu excepţia unui motiv imperios”, pentru a încerca să limiteze răspândirea epidemiei de coronavirus.

„Orice intrare în Franţa şi orice ieşire de pe teritoriul nostru dinspre sau către o ţară din afara Uniunii Europene va fi interzisă, cu excepţia cazului în care există un motiv imperios, începând de duminică, la miezul nopţii”, a declarat premierul francez la Palatul Elysée, la încheierea unei reuniuni a Consiliului Apărării.

De asemenea, urmau să fie închise centrele comerciale nealimentare cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram