/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

De sâmbătă, toți cei care călătoresc în Suedia trebuie să aibă test negativ la coronavirus

03 februarie 2021, ora 18:26

Suedia va impune, de sâmbătă, cetățenilor străini care vor să intre pe teritoriul său să facă dovada unui test negativ la coronavirus, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de sosire. Anunțul a fost făcut de guvernul suedez miercuri, scrie Agerpres.

Autoritățile de la Stockholm au luat această decizie pentru a putea opri răspândirea noilor mutații ale virusului, mult mai contagioase decât cea inițială.

Guvernul suedez a indicat, totuși, că vor exista excepții pentru străinii care au reședință în Suedia și pentru lucrătorii transfrontalieri.

„Începând de sâmbătă, 6 februarie, cetăţenii străini care doresc să intre în Suedia vor trebui să arate un test negativ la coronavirus. Fără aşa ceva nu vor putea intra în ţară”, a anunțat prim-ministrul guvernului țării, Stefan Lofven.

Restricții de călătorie există deja pentru călătorii care sosesc din Regatul Unit, din Danemarca sau Norvegia dar și pentru toți cei care vin din țări din afara Uniunii Europene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram