/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Motorul a cedat. Un avion a aterizat de urgență pe Aeroportul Chișinău. Salvatorii au participat la un exercițiu de amploare 

missing
03 februarie 2021, ora 10:50

Operațiune de amploare pe Aeroportul Internațional Chișinău. Salvatorii și pompierii  au participat la un exercițiu operațional-tactic pentru a salva pasagerii unui avion motorul căruia a cedat. După aterizarea aeronavei, toate forțele implicate au simulat evacuarea sinistraților, acțiuni de răcire și de securizare a zonei.

Conform scenariului, aeronava cursei B738 cu 122 de pasageri la bord a decolat de pe Aeroportului Internațional Chișinău spre orașul Istanbul, iar după 15 minute de zbor, echipajul a anunțat despre producerea unei situații excepționale în timp ce unul dintre motoarele aeronavei a cedat. Echipajul avionului a luat decizia să aterizeze de urgență pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău.

Astfel, toate serviciile de urgență și instituțiile responsabile au fost înștiințate despre producerea situației de urgență. Imediat, la fața locului au fost îndreptate echipajele de salvatori și pompieri din cadrul IGSU, care au ajuns în cel mai scurt timp.

Salvatorii și pompierii au fost familiarizați cu teritoriul aeroportului pentru a ridica nivelului de cunoaștere a obiectivului strategic în caz de intervenții reale.

Exerciții similare sunt desfășurate sistematic pentru verificarea gradului de pregătire, reacționare în situații excepționale.

Foto: IGSU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram