/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Loviți cu brutalitate și torturați în secțiile de poliție. Presa rusă scrie despre comportamentul nemilos al forțelor de ordine față de protestatari 

missing
03 februarie 2021, ora 17:33

Polițiștii și mascații au avut un comportament brutal față de protestatarii ruși care au ieșit ieri în stradă la manifestația față de condamnare la închisoare a opozantului rus Alexei Navalnîi. Meduza. io scrie că cei reținuți au fost torturați în secțiile de poliție de la Moscova. 

Străzile capitalei ruse s-au transformat în adevărate ring, unde oamenii au fost bătuți cu bastoane, dar și arme cu electroșoc.

În imaginile publicate de sursa citată se poate observa cum un bărbat este scos forțat dintr-un taxi și bătut de mascați.

Și Ria TV scrie despre coșmarul prin care au trecut două tinere care au fost reținute și duse la o secție de poliție. Aliona Chitaeva, o activistă, spune că i-a fost pus pe cap un pachet negru și i-a cerut parola de la telefonul personal.

Meduza.io mai scrie că presa de stat nu relatează despre comportamentelor forțelor de ordine și nu sunt reflectate reținerile de la Moscova.

Aseară, peste 1000 de oameni au fost arestați la Moscova, iar clipurile video de pe rețelele sociale arată violențe și brutalitate ieșită din comun din partea forțelor de ordine care intervin împotriva protestatarilor. Într-un dintre filmulețe, polițiștii atacă o mașină în trafic și îl scot un bărbat cu forța din vehicul și apoi îl trag și îl lovesc cu picioarele.

Amintim că ieri, Alexei Navalnîi va trebui să execute trei ani și jumătate de închisoare, minus termenul petrecut în arest la domiciliu, aproximativ zece luni.

Politicianul a fost reținut în timp ce revenea la Moscova. Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se afla Navalnîi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, dar linia aeriană a comunicat că aeroportul respectiv a fost închis, iar zborul a fost redirecţionat către Şeremetievo, unde și a fost reținut la controlul de pașapoarte.

Alexei Navalnîi a fost transferat în august 2020 în Germania, la spitalul Charite din Berlin, după ce i se făcuse rău la bordul unui avion care îl aducea din Siberia la Moscova. El a fost externat la 23 septembrie, după ce, conform spitalului, starea sa „s-a îmbunătăţit suficient”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram