/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Erdogan a ameninţat că va reprima protestele care durează de o lună în Istanbul

missing
04 februarie 2021, ora 10:24

Recep Erdogan a ameninţat că va reprima protestele care durează de o lună din cauza numirii unui nou rector la o universitate de top din Istanbul. Erdogan i-a numit pe studenţii care manifestă „membri ai grupurilor teroriste.

„Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a ameninţat miercuri că va reprima protestele care durează de o lună din cauza numirii unui nou rector la o universitate de top din Istanbul, numind studenţii care manifestă „membri ai grupurilor teroriste,” potrvit agenţiei dpa, citată de mediafax.ro.

„La fel cum am trimis terorişti la mormintele lor … vom continua să facem acelaşi lucru peste tot,” a spus Erdogan, referindu-se la operaţiunile militare împotriva insurgenţilor pro-kurzi din sud-estul ţării.

„Această ţară nu va mai trece niciodată printr-un alt incident Gezi,” a acuzat Erdogan, făcând o paralelă cu protestele în masă din 2013 împotriva unui proiect de reamenajare a Parcului Gezi din Istanbul.

Guvernul de atunci al premierului Erdogan i-a contrat puternic pe protestatarii din toată ţara, în timp ce mai mulţi au fost ucişi în timpul ciocnirilor.

Declaraţiile lui Erdogan au venit după detenţii în masă şi ciocniri între poliţişti şi protestatari la Istanbul şi Ankara, când autorităţile au foslost gaz lacrimogen şi gloanţe de cauciuc pentru a dispersa sute de manifestanţi paşnici.

Biroul Guvernatorului din Istanbul a declarat că 29 de persoane sunt încă reţinute, în timp ce 65 au fost eliberate după protestele de marţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram