/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

„Unii consilieri nu cunosc situația în domeniu, dar fac declarații politice”. Cum comentează Ceban acuzațiile fracțiunii PAS din CMC

missing
04 februarie 2021, ora 17:21

După ce consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au solicitat un raport din partea primarului privind situația alimentară din instituțiile de educație din Sectorul Centru, edilul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție pe Facebook. 

„A fost creat un grup de lucru, așa cum am solicitat, care va monitoriza procesul de organizare a alimentației cu hrană caldă a copiilor din instituțiile de învățământ preuniversitar din oraș, în perioada 10 februarie până pe 31 mai. Cum am declarat anterior, condițiile trebuie să fie bune, iar instituțiile ce vor fi verificate se va face aleatoriu, iar toate cazurile să fie făcute publice. Am avut mai multe semnale de la părinți că sunt încălcate drepturile copiilor. Nu dă Doamne să se întâmple așa ceva”,  scris Ion Ceban pe o rețea socială.

Totodată, edilul a mai adăugat că „sunt unii consilieri, care nu cunosc situația în domeniu, dar fac declarații politice”.

Potrivit lui Ceban, grupul creat va verifica calitatea și cantitatea produselor alimentare livrate în cantinele instituțiilor de învățământ, prezența și respectarea meniului-model pe 10 zile, coordonat cu Centrul de Sănătate Publică, meniul-zilnic de repartiție, întocmit în baza meniului-model, corespunderea normei fiziologice de consum pentru fiecare elev cu indicațiile meniului și altele.

Amintim că fracțiunea PAS din cadrul CMC, a solicitat în cadrul unei conferințe de presă ca primarului general al Capitalei, Ion Ceban, să vină cu un raport în cadrul CMC în care să explice de ce o întreprindere municipală a refuzat să presteze servicii pentru Chișinău, organizându-se o licitație trucată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram