/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Încă un vaccin anti COVID-19 ar putea fi autorizat în SUA. Johnson & Johnson solicită aprobarea utilizării de urgenţă a serului

missing
05 februarie 2021, ora 09:44

Johnson & Johnson cere autorităţilor de reglementare din SUA să autorizeze utilizarea de urgenţă a vaccinului Covid-19. Astfel, calea ar fi deschisă pentru încă un potenţial vaccin disponibil în SUA în câteva săptămâni. Guvernul SUA a cumpărat deja 100 de milioane de doze de la J&J.

Conform Wall Street Journal, solicitarea J & J vine după publicarea rezultatelor unui studiu clinic internaţional, conform căruia o singură doză a vaccinului s-a dovedit eficientă în 66% de cazuri în prevenirea formelor moderate şi severe ale bolii Covid-19. În studiul făcut în SUA, vaccinul a avut o eficienţă de 72%.

Eventuala autorizare a vaccinului J & J ar putea duce la o campanie de vaccinare în masă din SUA, în condiţiile în care blocajele în distribuţia vaccinurilor Pfizer şi Moderna au dus la un ritm mai lent al vaccinărilor decât cel aşteptat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram