coronavirus

Ce țară a vaccinat peste 550 de mii de oameni doar în trei zile

06 februarie 2021, ora 20:38
Distribuie:

Chile a vaccinat 556.000 de oameni în ultimele trei zile, de la startul campaniei de vaccinare împotriva coronaviruslui, a anunţat Ministerul chilian al Sănătăţii, potrivit AFP.

Guvernul şi municipalităţile au pus de miercuri la dispoziţie stadioanele, pieţele, centrele sportive şi propriile centre medicale pentru a se atinge obiectivul de vaccinare a cinci milioane de oameni până la sfârşitul lunii martie şi a 15 milioane până în iulie, scrie News.ro.

Chile a început vaccinarea personalului medical în decembrie, după ce a primit prima tranşă de 154.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Campania de vaccinare a populaţiei este gratuită. În prima fază, sunt vaccinate persoanele de peste 85 de ani.

Vineri au fost vaccinaţi 112.619 oameni, a precizat ministrul Sănătăţii, Enrique Paris. “Ei au făcut un efort ca să iasă din case, cu bucurie şi cu o convingere imensă că vaccinul reprezintă o speranţă pentru viitorul lor”, a explicat Paris.

Chile a început în această săptămână imunizarea populaţiei cu vaccinul CoronaVac, produs de laboratorul chinez Sinovac, vaccind din care va primi 10 milioane de doze.

Ţara a încheiat contracte cu Pfizer, Sinovac, Johnson & Johnson şi AstraZeneca pentru aproximativ 36 de milioane de doze.

Autorităţile chiliene nu exclud posibilitatea de a recurge şi la vaccinul Sputnik V făcut de Rusia. Momentan, Chile nu a încheiat niciun acord cu Moderna.

În medie, Chile înregistrează 4.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus pe zi. De la startul pandemiei, chilienii au raportat peste 740.000 de contaminări şi 18.808 decese.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram