/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ce venituri au fost acumulate la buget public național în ianuarie curent

missing
06 februarie 2021, ora 11:02

Venituri în sumă de 4,96 miliarde de lei au fost acumulate la bugetul public național în luna ianuarie, mai mult cu 251,1 milioane lei față de ianuarie a anului 2020, anunță Guvernul Republicii Moldova.

În același timp, cheltuielile au constituit 5 miliarde de lei, care comparativ cu luna ianuarie 2020 sunt mai mari cu 252,2 milioane de lei. Executarea Bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 38,5 milioane de lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale Bugetului public național au constituit 6,7 miliarde de lei.

„Veniturile bugetului de stat în prima lună a anului 2021 au constituit 3 miliarde lei, în creștere cu 262,2 milioane de lei comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile la Serviciul Fiscal de Stat au constituit 1,6 miliarde lei, cu 177 milioane de lei mai mult față de ianuarie 2020, iar veniturile la Serviciul Vamal au constituit 1,5 miliarde de lei, fiind în creștere cu 59,8 milioane de lei comparativ cu prima lună a anului trecut”, anunță reprezentanții Executivului.

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 3,6 miliarde lei, depășind cu 76,9 milioane de lei cheltuielile din prima lună a anului trecut, și cu un deficit în sumă de 611,7 milioane de lei.

Potrivit informațiilor, soldurile mijloacelor bănești în conturile Bugetului de stat au constituit 3,8 miliarde de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram