/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Guvernul României a aprobat acordarea celor șase mii de tone de motorină agricultorilor moldoveni

missing
08 februarie 2021, ora 12:06

Guvernul României a aprobat acordarea celor șase mii de tone de motorină gratuită agriculturilor moldoveni. Despre aceasta a anunțat șefa statului pe pagina sa de Facebook. O astfel de acțiune a devenit posibilă în urma înțelegerii pe care a avut-o Maia Sandu cu Klaus Iohannis, președintele statului vecin, la sfârșitul lunii decembrie 2020. 

„Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest ajutor de șase mii de tone de motorină, în special președintelui Klaus Iohannis și prim-minstrului Florin Cîțu. Urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, a scris șefa statului pe rețelele sociale.

În luna decembrie 2020 mai mulți agricultorii au protestat cu tractoarele în centrul Capitalei fiind nemulțumiți că autoritățile, pe atunci Guvernul în frunte cu Ion Chicu, nu acordă ajutor, or pierderile suportate de fermieri de pe urma secetei au fost impunătoare.

După ce Maia Sandu a preluat mandatul de președintă a Republicii Moldova, omologul ei român, Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială la Chișinău. Aceasta a fost prima vizită la nivel înalt primită, la Chișinău, de către șefa statului, după preluarea mandatului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram