După ce astăzi liderul PSRM,Igor Dodon, a anunțat că o înaintează pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru și vrea o majoritate parlamentară formată din 51 de deputați, liderul PDM, Pavel Filip, a declarat că „noile circumstanțe cu echipa noastră”.

„Șah la regină. În timp ce în Parlament are loc spectacolul „Guvernul care nu vrea să fie votat”, în culise nu se stă degeaba. Avem un nou potențial candidat la funcția de prim-ministru. Urmează să discutăm noile circumstanțe cu echipa noastră. Regret că deși, prin retragerea noastră de la guvernare, am oferit posibilitatea instalării unui guvern anti-criză, această ocazie a fost zădărnicită și deja ratată. E clar că, după ultimele anunțuri, povestea pescarului și peștișorului de aur se apropie de sfârșit, adică suntem tot mai aproape să revenim la covata spartă”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Partidul „ȘOR” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” au anunțat că sunt gata să semneze în favoarea desemnării Marianei Durleșteanu în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru.

Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a declarat pentru tv8.md că va discuta acesta subiect cu colegii.

Amintim că liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat astăzi că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!