/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Dorian Nacu este crescut de academia lui Schalke și vrea să reprezinte naționala mare a Republicii Moldova

11 februarie 2021, ora 07:31

Poveste fascinantă trăită de un tânăr fotbalist de la noi. Este vorba despre Dorian Nacu, un jucător de doar 15 ani, care marcheză frevcent pentru juniorii unui renumit club german. Pentru a ajunge aici, Dorian a fost ajutat de fratele său, care se află la muncă în Germania.

Pentru a-și urma visul de a deveni fotbalist, Dorian Nacu a primit o mână de ajutor de la fratele său mai mare, care muncește de ani buni în Germania. Acolo, acesta a făcut cunoștină cu un antrenor de fotbal și l-a rugat să-i ofere o șansă fratelui său mai mic. Imediat după asta, Dorian a plecat în Germania, s-a prezentat la probe și i-a lăsat pe toți cu gurile căscate. În rezultat, a ajuns în academia celor de la Schalke 04.

DORIAN NACU, JUCĂTOR, SCHALKE U17: „Antrenorul acela avea diferiți jucători din Bundesliga, dar cu vârste mai mari. Eu făceam cu dânșii antrenamente și jucam chiar mai bine decât ei, chiar dacă eram mai mic. L-am impresionat pe antrenor și i-am plăcut. Și el mi-a spus că, dacă vreau, poate să-mi facă probe, că el are contacte cu echipe din Bundesliga.”

Acum câteva zile, Dorian a participat cu naționala noastră U17 la ”Turneul Dezvoltării”, unde a fost desemnat cel mai bun atacant al competiției. În viitor, tânărul fotbalist visează să reprezinte și naționala mare a Republicii Moldova.

„Poate că noi cu echipa am făcut ceva greșit. Dar eu măcar știu că am jucat bine și m-am străduit, și am făcut tot ce am putut. La momentul dat, eu alte planuri nu am. Eu vreau să joc cu Moldova, să ne dezvoltăm ca echipă.”

Dorian Nacu este un atacant de 15 ani, care recent a fost promovat în echipa U17 a celor de la Schalke 04. Primii pași în direcția fotbalului, acesta i-a făcut la Dacia-Buiucani.

REPORTER: ALEX MACOVEI

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram