Circulația rutieră pe toate drumurile din țară este asigurată în condiții de iarnă. Autoritățile atenționează conducătorii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului pe care îl vor parcurge, să se asigure că automobilele sunt echipate cu pneuri corespunzătoare și să se adapteze regimului de viteză la condițiile de circulație pe timp de iarnă.

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează că în noaptea din 12 spre 13 februarie, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute.  În zona de nord a nins și viscolit, partea carosabilă în unele regiuni fiind înzăpezită și lunecoasă.

În această perioadă, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au executat pe drumurile publice naționale din nordul țării lucrări de deszăpezire, combatere a lunecușului și patrulare, în zona de centru au fost efectuate lucrări de combatere a lunecușului și patrulare, în zona de Sud – lucrări de patrulare.

În procesul tehnologic au fost puse în funcțiune 157 de utilaje speciale și antrenați 153 muncitori rutieri. Administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului. Codul Galben de schimbare bruscă a vremii rămâne în vigoare până la data de 18 februarie.

Datorită pătrunderii maselor de aer rece de origine arctică, în perioada 12 și 18 februarie, temperatura aerului noaptea treptat va scădea de la -8..-13°C până la -14..-19°C, spre sfârșitul perioadei – la nord până la -20..-22°C, ziua – va scădea până la -8..-13°C. Între 12 și 13 februarie, vântul va prezenta intensificări de până la 17-22 m/s, pe drumuri se va semnala ghețuș.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!