Conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova anunță că ar putea organiza proteste dacă majoritatea formată în Parlament va ajunge la guvernare și face un apel către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, să identifice un candidat la funcția de premier care să facă față crizelor actuale cu care se confruntă țara noastră. 

„Practicile coalițiilor încropite pentru menținerea intereselor personale sau de grup trebuie curmate. În cazul în care, majoritatea anunțată PSRM-Șor ajunge la guvernare, noi ne rezervăm dreptul la acțiuni de protest. Facem apel către președintele Republicii Moldova să respecte prevederile constituționale și legale dând dovadă de responsabilitate în identificarea unui candidat la funcția de prim-ministru, care să facă față crizelor actuale”, se arată în declarația Biroului Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova

Conducerea Partidului Liberal Democrat menționează că au constat că încrederea cetățenilor în instituțiile statului este mai mică ca niciodată.

„În rezultatul politicii de dezbinare a societății, discursurilor de ură, criticii excesive și a angajamentelor populiste promovate de unele partide parlamentare, am ajuns într-o criză politică, sanitară, economică și socială fără precedent. Cetățenii Republicii Moldova au devenit captivii unei lupte acerbe pentru putere, de dragul confortului propriu și nu în exercitarea menirii sale firești de a activa în interesul cetățenesc. Divizarea societății, dezbinarea și ura, nu pot servi drept temelie pentru consolidarea unei societăți prospere”, mai spun reprezentanții PLDM.

Precizăm că săptămâna trecută, președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, a anunțat în timpul ședinței Legislativului că 54 de deputați au semnat pentru formarea unei majorități parlamentare. Cu puțin timp înainte de asta, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că o înaintează pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră.

Tot pe data de 11 februarie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a refuzat să o înainteze pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră și a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!