/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Mai mulți angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, vizați în acțiuni de urmărire penală. Detaliile oferite de procurori

15 februarie 2021, ora 12:29

Mai mulți angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor sunt în atenția Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, care întreprinde o serie de acțiuni de urmărire penală. 

„PCCOCS întreprinde o serie de acțiuni de urmărire penală în privința angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor. La această etapă, procurorii sunt în faza activă a investigațiilor, iar la finalizarea lor vor fi oferite detalii despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute”, a declarat pentru tv8.md Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

Anterior, în presă au apărut informații despre reținerea directorului adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco. Acesta ar fi bănuit că ar avea legături cu schema de escrocherie „securitatea-bancară” în care era implicat Viorel Perciun, șeful Penitenciarului Nr.18 Brănești.

Deocamdată, reprezentanții Procuraturii Generale nu au oferit informații despre acest caz.

Pe 12 februarie o grupare criminală formată din 12 membri, a fost destructurată de oamenii legii pentru comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea unor sume de bani de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

Membrii grupării au vârstele cuprinse între 20 și 45 de ani, sunt originari din diferite raioane ale țării, iar doi dintre suspecți – presupuși organizatori își ispășesc pedepsele în locurile de detenție. Unul din suspecți s-a dovedit a fi cu funcție de conducere în unul din Penitenciarele din Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram