Ghinion matinal pentru mai mulți șoferi din capitală, chiar la început de săptămână. După ce și-au lăsat mașinile pe unde au apucat și au mers la culcare, dimineață s-au trezit cu poliția și evacuatoarele peste ei. Unii au reușit să achite amenzile, înainte ca mașina să le fie urcată pe evacuator, alții însă au întârziat și au fost nevoiți să le ridice de la parcarea cu plată din afara orașului.

Operațiunea a avut loc, în această dimineață, pe strada Nicolae Testemițanu din cartierul Telecentru al capitalei. Acest șofer s-a pomenit cu polițiștii și evacuatorul lângă automobil, după ce l-a parcat în mijlocul drumului. Tânărul a refuzat să vorbească cu noi.

„- Cer scuze eu nu vreau. – De ce ați pus mașina și ați blocat trecerea? – Poftim? – Ați blocat trecerea.”

Deși era indignat de prezența poliției și a presei, acesta a achitat amenda și serviciul de evacuare, chiar dacă mașina sa nu a fost urcată pe evacuator.

„Eu vreau să văd legea, cum poate să fie ridicată mașina dacă nu doresc serviciul respectiv.”

Cei care locuiesc acolo s-au bucurat de prezența poliției. Oamenii spun că au sunat de nenumărate ori la 112, pentru a lua măsuri cu șoferii. nedisciplinați.

„În fiecare zi, băiatul acesta pune mașina aici. De fiecare dată le spun să nu parcheze aici că îngreunează accesul la pompieri, la ambulanță, la mașinile care evacuează gunoiul.”

„Multe se pot întâmpla , e zona urbană sunt blocuri cu multe etaje să vină timpul să de un serviciu public ceva e problemă serioasă.”

Tot acolo a fost lăsat peste noapte, practic în mijlocul drumului, și acest Hunday, care a fost urcat pe evacuator, înainte ca proprietarul să se apropie.

Iar taximetriștii își pun mâinile în cap, atunci când vine vorba să ia vreo comandă pe această adresă.

„Aici, practic în toată ziua e aceiași problemă. Eu cred că aici trebuie să schimbe poliția ceva, să pună niște indicatoare așa nu merge.”

Tot acolo, în fața altor blocuri de locuit, chiar sub indicatorul parcare interzisă mai bine de 10 șoferi au format o coloană de mașini, însă nu toate automobilele au fost ridicate. Pradă polițiștilor a căzut acest BMW, care era parcat lângă tomberoanele de gunoi.

„Foarte corect fac inspectorii, se parchează neregulamentar și fac incomodități la cetățeni. Sunt multe doamne cu cărucioare cu copii.”

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, de la începutul anului, peste 300 de mașini au fost evacuate și duse la parcarea cu plată. Automobilele care sunt urcate pe evacuator ajung la parcarea specială de lângă Trușeni, iar conducătorii auto pot să-și ridice mijlocul de transport doar după ce achită amenda și cheltuielile de evacuare și de păstrare a automobilului. Într-o investigație realizată de colegii de la „Cutia Neagră”, de la TV8, se arată că parcarea specială din preajma localității Trușeni este administrată de Compania „Magda Tur”, iar pentru a presta serviciile de evacuare, firma a fost aleasă de Inspectoratul General al Poliției.

Acționari ai companiei sunt familiile a doi frați – Vladimir și Oleg Nemțanu – și partenerii lor de afaceri – Natalia Crețu și Diana Gavril, ultima fiind soția unui fost angajat al fraților Nemțanu. Ei au devenit acționari la „Magda Tur” în vara anului 2020, chiar în preajma licitației pentru selectarea firmei care urma să presteze servicii de evacuare a mașinilor parcate neregulamentar.

Tot atunci, businessmanii au devenit, oficial, proprietari ai terenului de la intrarea în Trușeni, unde se află vestita parcare. De altfel, acest lucru s-a întâmplat, de asemenea, cu puțin timp înainte de a fi anunțată licitația.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!