Cea mai importantă schimbare, de care are nevoie fotbalul moldovenesc, este la capitolul mentalității. De această părere este noul selecționer al naționalei noastre, care a susținut, astăzi, prima conferință de presă, de la învestirea sa în funcție. Specialistul din Italia a vorbit și despre alte lucrurile, care ar trebui de schimbat. De asemenea, acesta și-a anunțat și noul staff tehnic.

ROBERTO BORDIN, SELECȚIONER, REPUBLICA MOLDOVA:Sunt foarte bucuros să accept această aventură nouă. Am revenit cu plăcere, pentru că cunosc campionatul moldovenesc și știu unde mă întorc.”

Noul nostru selecționer, Roberto Bordin, consideră că, întâi de toate, trebuie implementat spiritul de campioni, în rândul jucătorilor.

ROBERTO BORDIN, SELECȚIONER, REPUBLICA MOLDOVA: Trebuie să schimbăm mentalitatea. Să avem dorința de a fi mai ofensivi. Dorința de a ajunge în față și de a marca. Trebuie să le oferim jucătorilor acest sentiment de entuziasm, pentru a-i atrage aici, în echipa națională. Dacă vrem ca ei să arate rezultate.”

O altă schimbare ar fi identificarea unui echilibru, dintre jucătorii tineri și cei experimentați.

ROBERTO BORDIN, SELECȚIONER, REPUBLICA MOLDOVA:Într-adevăr, sunt foarte mulți tineri jucători, care evoluează în Italia și nu numai. Este important să li se ofere acest imbold, ca să poată să crească și să formeze, în viitor, echipa națională.”

Tot la conferința de astăzi, a fost anunțat și noul staff al lui Bordin.

DRAGOȘ HÎNCU, VICEPREȘEDINTE, FMF:Asistentul domnului Bordin va fi Sergiu Cleșcenco. Antrenorul de portari va fi Denis Romanenco.”

Primul test al lui Roberto Bordin, din rolul de selecționer al Republicii Moldova, va fi pe 25 februarie, contra celor de pe Insulele Feroe. Partida va avea loc pe stadionul Zimbru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!