/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Roberto Bordin a susținut prima conferință de presă, de la învestirea în funcția de selecționer

missing
15 februarie 2021, ora 19:50

Cea mai importantă schimbare, de care are nevoie fotbalul moldovenesc, este la capitolul mentalității. De această părere este noul selecționer al naționalei noastre, care a susținut, astăzi, prima conferință de presă, de la învestirea sa în funcție. Specialistul din Italia a vorbit și despre alte lucrurile, care ar trebui de schimbat. De asemenea, acesta și-a anunțat și noul staff tehnic.

ROBERTO BORDIN, SELECȚIONER, REPUBLICA MOLDOVA:Sunt foarte bucuros să accept această aventură nouă. Am revenit cu plăcere, pentru că cunosc campionatul moldovenesc și știu unde mă întorc.”

Noul nostru selecționer, Roberto Bordin, consideră că, întâi de toate, trebuie implementat spiritul de campioni, în rândul jucătorilor.

ROBERTO BORDIN, SELECȚIONER, REPUBLICA MOLDOVA: Trebuie să schimbăm mentalitatea. Să avem dorința de a fi mai ofensivi. Dorința de a ajunge în față și de a marca. Trebuie să le oferim jucătorilor acest sentiment de entuziasm, pentru a-i atrage aici, în echipa națională. Dacă vrem ca ei să arate rezultate.”

O altă schimbare ar fi identificarea unui echilibru, dintre jucătorii tineri și cei experimentați.

ROBERTO BORDIN, SELECȚIONER, REPUBLICA MOLDOVA:Într-adevăr, sunt foarte mulți tineri jucători, care evoluează în Italia și nu numai. Este important să li se ofere acest imbold, ca să poată să crească și să formeze, în viitor, echipa națională.”

Tot la conferința de astăzi, a fost anunțat și noul staff al lui Bordin.

DRAGOȘ HÎNCU, VICEPREȘEDINTE, FMF:Asistentul domnului Bordin va fi Sergiu Cleșcenco. Antrenorul de portari va fi Denis Romanenco.”

Primul test al lui Roberto Bordin, din rolul de selecționer al Republicii Moldova, va fi pe 25 februarie, contra celor de pe Insulele Feroe. Partida va avea loc pe stadionul Zimbru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram