Doi agenți economici au cerut Agenției Medicamentului autorizarea vaccinului Sputnik V

16 februarie 2021, ora 18:19

Doi agenți economici au depus dosarele la Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) pentru înregistrarea a două produse injectabile ce au la bază vaccinul rusesc împotriva virusului COVID-19 Sputnik V. 

În rezultatul evaluării dosarelor, AMDM se va asigura că eficiența, inofensivitatea și calitatea vaccinurilor autorizate în Republica Moldova sunt în deplină corespundere cu cele propuse spre utilizare la nivel mondial.

În prezent, AMDM este în proces de autorizare a vaccinurilor anti-COVID-19 fabricate de către Pfizer-BioNTech, AstraZeneca și Moderna, care sunt incluse în programul COVAX.

În baza acordului de colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), AMDM are acces la toată informația privind eficiența, inofensivitatea și calitatea vaccinurilor incluse în lista de utilizare de urgență (EUL – The emergency use listing), aprobată de OMS pentru vaccinurile anti-COVID-19.

În cadrul procedurii de aprobare a EUL, se evaluează conformitatea produselor medicale noi în caz de urgență de sănătate publică. Obiectivul este de a face medicamentele, vaccinurile și diagnosticul disponibile cât mai curând posibil pentru a aborda situația de urgență, respectând în același timp criterii stricte de siguranță, eficacitate și calitate. Se evaluează amenințarea pe care o prezintă situația de urgență, precum și beneficiile care ar rezulta din utilizarea produselor medicamentoase, inclusiv a vaccinurilor împotriva oricăror riscuri potențiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram