Măsurile de stimulare economică vor fi menținute cât va fi necesar, urmând să fie ajustate în funcție de evoluția crizei pandemice, au decis miniștrii de Finanțe din zona euro, după discuțiile de luni seară, derulate prin videoconferinţă.

După dezbateri, Paschal Donohoe, ministrul irlandez de Finanţe şi preşedintele Eurogrupului, a declarat că abordarea bugetară a zonei euro va fi stabilită „până în vară”.

El a explicat că, pe măsură ce relansarea economică avansează, măsurile de stimulare vor deveni punctuale.

„Eurogrupul menţine foarte activ implicarea în criza medicală şi economică din zona euro. (…) Cu cât depăşim mai rapid această pandemie, cu atât vom aborda mai rapid consecinţele economice”, a declarat Paschal Donohoe, conform Consiliului Uniunii Europene.

„Sigur că relansarea graduală va fi susţinută şi consolidată de Fondul comun de relansare. (…) Dar situaţia rămâne gravă. Nivelul locurilor de muncă este sub limita la care am vrea să fie. (…) Este necesar să continuăm să protejăm cetăţenii de această pandemie şi să menţinem politici de susţinere economică atât cât va fi necesar. Există riscul inerent de retragere a susţinerii prea devreme, în opoziţie cu retragerea prea târziu. În contextul incertitudinii şi provocărilor, există în continuare necesitatea coordonării eforturilor monetare şi bugetare”, a subliniat Paschal Donohoe, citat de Digi.

„Când vom începe să ieşim din criza medicală, reacţia noastră politică va trebui adaptată gradual. Vom vorbi despre acest lucru constant în următoarele luni”, a explicat Paschal Donohoe.

Preşedintele Eurogrupului a precizat că miniştrii de Finanţe din zona euro vor stabili în aprilie cum să gestioneze tranziţia relansării economice, inclusiv prin stabilirea criteriilor de identificare a companiilor viabile şi de alocare a asistenţei financiare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!