/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Miniștrii de finanțe din zona euro: Măsurile de sprijin economic din zona euro vor fi menţinute, iar în funcție de evoluția pandemiei vor fi ajustate

missing
16 februarie 2021, ora 14:01

Măsurile de stimulare economică vor fi menținute cât va fi necesar, urmând să fie ajustate în funcție de evoluția crizei pandemice, au decis miniștrii de Finanțe din zona euro, după discuțiile de luni seară, derulate prin videoconferinţă.

După dezbateri, Paschal Donohoe, ministrul irlandez de Finanţe şi preşedintele Eurogrupului, a declarat că abordarea bugetară a zonei euro va fi stabilită „până în vară”.

El a explicat că, pe măsură ce relansarea economică avansează, măsurile de stimulare vor deveni punctuale.

„Eurogrupul menţine foarte activ implicarea în criza medicală şi economică din zona euro. (…) Cu cât depăşim mai rapid această pandemie, cu atât vom aborda mai rapid consecinţele economice”, a declarat Paschal Donohoe, conform Consiliului Uniunii Europene.

„Sigur că relansarea graduală va fi susţinută şi consolidată de Fondul comun de relansare. (…) Dar situaţia rămâne gravă. Nivelul locurilor de muncă este sub limita la care am vrea să fie. (…) Este necesar să continuăm să protejăm cetăţenii de această pandemie şi să menţinem politici de susţinere economică atât cât va fi necesar. Există riscul inerent de retragere a susţinerii prea devreme, în opoziţie cu retragerea prea târziu. În contextul incertitudinii şi provocărilor, există în continuare necesitatea coordonării eforturilor monetare şi bugetare”, a subliniat Paschal Donohoe, citat de Digi.

„Când vom începe să ieşim din criza medicală, reacţia noastră politică va trebui adaptată gradual. Vom vorbi despre acest lucru constant în următoarele luni”, a explicat Paschal Donohoe.

Preşedintele Eurogrupului a precizat că miniştrii de Finanţe din zona euro vor stabili în aprilie cum să gestioneze tranziţia relansării economice, inclusiv prin stabilirea criteriilor de identificare a companiilor viabile şi de alocare a asistenţei financiare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram