/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Andrei Spînu, despre planul de achiziții pentru 2021 al Președinției: „A fost aprobat cu o economie de cel puțin 2,1 milioane de lei”

missing
17 februarie 2021, ora 17:09

„Instituția prezidențială a publicat planul de achiziții pentru anul 2021 și conține din start cu o economie de cel puțin 2,1 milioane de lei față de anul trecut”. Precizarea a fost făcută de către secretarul general al Președinției, Andrei Spînu. 

„Planul de achiziții pentru anul 2021 a fost aprobat din start cu o economie de cel puțin 2,1 mln lei față de anul trecut, achițizii planificate pentru 2021 – 9,16 mln., 2020 – 11,37 mln., 2019 – 12,27 mln.. Cu siguranță, această economie va crește și unele achiziții planificate vor fi amânate/anulate sau se vor realiza la un preț mai mic”, a precizat Spînu.

Totodată, acesta a menționat că „luna ianuarie arată că noi deja am redus cheltuielile curente. Prin comparație, cheltuielile pentru luna ianuarie 2021 au scăzut cu aproximativ 20% comparativ cu cheltuielile din ianurie 2020. Îmi asum să public trimestrial cheltuielile lunare în comparație cu anul precedent”.

În context, Andrei Spînu a spus că Președinția va continua „să lucreze pentru economia banilor publici și redirecționarea acestora către domeniile unde sunt mai necesari pe timp de criză”.

Amintim că în planul de achiziții pentru anul 2021 se arată că 800 de mii vor fi cheltuiți pentru bilete avia, 280 de mii pentru flori și 140 de mii pentru întreținerea havuzului. 

50 de mii de lei vor fi cheltuite pentru procurarea unor cadouri destinate membrilor delegațiilor oficiale, iar 650 de mii de lei sunt planificate pentru serviciile de deservire a delegațiilor.

Din buget vot fi alocate 80 de mii de lei pentru servicii de telefonie mobilă și internet mobil. Aceeași sumă a fost alocată și pentru serviciile de internet și TV. 47 de mii de lei au fost alocate pentru serviciile de informare, accesul la portalele de știri.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram