/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Curtea Europeană a Drepturilor Omului îi cere Rusiei să-l elibereze pe Aleksei Navalnîi

17 februarie 2021, ora 15:47

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a cerut autorităților ruse să-l elibereze imediat pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, care recent a fost trimis după gratii. Decizia a fost luată dintr-un complet format din șapte judecători. 

Documentul care conține decizia CEDO a fost publicată pe site-ul lui Aleksei Navalnîi.

La începutul lui februarie,  Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare în cazul Yves Roche. Judecătoria Simonovsky din Moscova a admis petiția Serviciului Federal al Penitenciarelor (SFP).

Conform deciziei instanței, Navalnîi va trebui să execute trei ani și jumătate de închisoare, minus termenul petrecut în arest la domiciliu, aproximativ zece luni.

În toată această perioadă, în Rusia au fost organizate zeci de proteste în susținerea politicianului. Manifestanții au cerut eliberarea lui, însă polițiștii ruși au aplicat forța în timpul protestelor. Mii de oameni au fost arestați și duși în secțiile de poliției, unde au fost ținuți în condiții inumane, scria presa rusă.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram