/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Președinta Sandu a semnat decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea Acordului de finanțare din partea UE

missing
17 februarie 2021, ora 09:43

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat, miercuri, 17 februarie, decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării in forma simplificată a Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană privind „Contractul de Reziliență COVID-19 pentru Republica Moldova”.

Potrivit șefei statului, acordul prevede o donație în valoare de 15 milioane de euro în contextul depășirii crizei sanitare și economice.

Astăzi, ca urmare a discuțiilor avute în cadrul vizitei mele la Bruxelles, am semnat Decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei.

Acordul prevede o donație de 15 milioane de euro, ajutor pentru depășirea crizei sanitare și economice. Am semnat acest decret pentru a face posibilă acordarea finanțării pentru Republica Moldova în contextul în care lipsește un guvern cu atribuții depline. Vom urmări cu atenție alocarea acestor fonduri. Mulțumesc Uniunii Europene pentru sprijinul ei continuu pentru cetățenii noștri.”, a menționat Maia Sandu.

Maia Sandu a efectuat în perioada 18 – 19 ianuarie o vizită de lucru la Bruxelles. În cadrul vizitei, șefa statului a avut întâlniri cu mai mulți oficiali europeni printre care, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi și cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate și Vicepreședinte al Comisiei Europene.

Aceasta a fost a doua vizită oficială în calitate de președinte al Republicii Moldova în afara țării a Maiei Sandu, prima vizită fiind în Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram