/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Anunț importat de la Ambasada R. Moldova la Moscova: „Rusia a decis revenirea graduală a studenților străini”

missing
18 februarie 2021, ora 15:17

Noutate bună pentru studenții originari din Republica Moldova care studiază în instituțiile de învățământ superior din Federația Rusă. Autoritățile competente din Rusia au decis revenirea graduală a studenților, cu frecvență la zi, la studii, informează Ambasada Republicii Moldova la Moscova. 

„Informația privind reîntoarcerea studenților străini în Rusia este adoptată de către Biroul operațional pentru prevenirea importului și răspândirii infecției COVID-19, ținând cont de situația sanitar-epidemiologică din țara de origine a studentului, reluarea curselor avia regulate, cu Federația Rusă, prezentarea obligatorie a testelor negative la COVID-19 și alte aspecte importante”, au explicat reprezentanții ambasadei.

La momentul actual, studenții din țara noastră de rând cu cei din alte state își continuă studiile la distanță, pe platforma on-line și nu pot reveni în Rusia.

Ambasada Republicii Moldova în Rusia a mai menționat că informația privind modificarea condițiilor de permisiune de intrare la studii pe teritoriul rus este adoptată în exclusivitate de autoritățile ruse și se comunică în modul stabilit.

Amintim că, potrivit Ministerul de Externe al Republicii Moldova, frontierele naționale ala Rusiei pe cale rutieră, ferată, fluvială și maritimă pentru pasageri sunt închise din data de 30 martie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram