/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dacă va primi vot de încredere, Natalia Gavrilița spune că Guvernul își va da demisia la scurt timp

18 februarie 2021, ora 11:39

În cazul în care echipa sa va primi vot de încredere din partea deputaților, candidata la funcţia de prim-ministră, Natalia Gavriliţa, a declarat că Guvernul își va prezenta demisia după câteva săptămâni. Vicepreședinta PAS, Natalia Gavriliţa, a menționat că partidul pe care îl reprezintă pledeazăpentru alegeri parlamentare anticipate.

„Suntem pregătiţi şi pentru un astfel de scenariu (n.r. ca Guvernul Gavriliţa să fe votat în Parlament). În cazul în care am fi votaţi ne-am pregătit cu un program anticriză şi un pachet anticorupţie, pe care le vom implementa în câteva săptămâni şi, ulterior, am arăta lipsa suportului în Parlament, dar, dacă sincer, nu văd cum PSRM cu Şor ar vota pentru crearea tribunalului anticorupţie. Avem un set de măsuri bine gândite. Avem experienţă de guvernare. Suntem pregătiţi să schimbăm toţi demnitarii publici. Am venit cu un pachet anticriză de 5% din PIB pe care l-am obţine prin reorientarea resurselor, un mecanism de revizuire a unor investiţii strategice”, a spus Natalia Gavriliţa în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Totodată, Natalia Gavrilița a menționat că ar putea face schimbări în programul guvernamental și echipa cu care va veni în Parlament pentru a doua oară. 

„S-ar putea să existe schimbări în componenţa Guvernului şi în programul de guvernare, suntem în discuţie cu parteneri politici, experţi, oameni din societate ce ne dau anumite reacţii la program, în baza discuţilor vor fi propuneri şi s-ar putea să schimbăm anumite aspecte ale programului, dar şi componenţa guvernului. Este un proces interactiv, de consultări, voi veni cu componenţa când vom finaliza procesul de consultări”, a spus Natalia Gavriliţa.

Amintim că săptămâna trecută Guvernul Gavrilița a eșuat, după ce nu a primit niciun vot. La scurt timp după votul din Legislativ, președinta Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră. Decizia a fost luată imediat ce s-au finalizat discuțiile cu fracțiunile parlamentare, care au avut loc pe 11 februarie. Atunci, două fracțiuni și-au înaintat candidații lor la funcția de premier. Este vorba de Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de PSRM, și Andrei Năstase, desemnat de Platforma DA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram