/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Notara care anterior a autentificat unele documente ce vizează afacerile lui Platon, Șor și Plahotniuc a prestat servicii și pentru Dodon

missing
18 februarie 2021, ora 16:33

Notara Olga Bondarciuc, care a fost anterior implicată în autentificarea mai multor documente ce vizează afacerile lui Plahotniuc, Șor și Platon, ar fi prestat servicii de notariat și pentru ex-președintele R. Moldova, Igor Dodon, scrie ZdG

Potrivit unor documente în posesia cărora a intrat Ziarul de Gradă, mai exact un registru al actelor notariale, în care Olga Bondarciuc figurează ca notar public, în anul 2013, aceasta ar fi oficializat mai multe acte la solicitarea lui Igor Dodon, fostul președinte al R. Moldova.

Ziarul de Gardă mai scrie că, în luna iulie a anului 2013, Bondarciuc ar fi legalizat un contract de credit ai căror debitori sunt Igor Dodon și soția sa, Galina Dodon. Creditul a fost contractat de la BC „Victoriabank” SA. Cel mai probabil, este vorba despre creditul în valoare de 1,477 milioane de lei pe care Igor Dodon l-a obținut de la această bancă în anul 2013, cu o rată anuală de doar 8% și a cărei scadență este anul 2028. Acesta este indicat și în declarațiile de avere și interese depuse de Igor Dodon.

„BC „Victoriabank” SA, în persoana domnului Sandu Victor, în baza procurii din 25 iulie 2013, creditor public și Igor Dodon și Galina Dodon – debitori”, se arată în document.

DOC ZdG

Totodată, în luna iulie a anului 2013, Bondarciuc a legalizat și contractul de vânzare – cumpărare a casei în care locuiește familia Dodon și despre care ZdG a scris atunci.

„Contract de vânzare – cumpărare a bunului imobil: teren pentru construcții și casă de locuit la prețul 2 110 000 lei”, se arată în document.

În declarațiile de avere și interese personale ale lui Igor Dodon, acesta indică o casă de locuit. Actul care confirmă proviniența bunului imobil este un contract consemnat pe 29 iulie 2013, dată care corespunde cu cea a înregistrării contractului pentru achiziția imobilului de către notara Bondarciuc, doar că în declarația de avere al fostului președinte, valoarea casei de locuit constituie 2 160 675 lei și nu 2 110 000 lei.
Olga Bondarciuc a fost vizată în raportul Kroll 2, ea fiind unul dintre acţionarii Unibank, după ce s-a împrumutat cu milioane de lei. Ea a ajuns în atenția opiniei publice după ce a autentificat mai multe contracte emise de firme afiliate lui Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor sau Veaceslav Platon. Anterior, Bondarciuc a activat în clădirea Global Business Center (GBC), care era proprietatea lui Vladimir Plahotniuc.

La 2 iunie 2020, notara a declarat că ar fi fost amenințată să semneze mai multe documente pregătite de avocații lui Platon prin care să afirme că a emis acte la solicitarea fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc împotriva controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon. Bondarciuc sublinia atunci că toate actele pe care le-a emis au fost în conformitate cu legislația.

Tot în luna iunie a anului 2020, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a acuzat-o pe Bondarciuc că ar fi falsificat mai multe documente prin care acesta a fost condamnat la închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram