/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Proteste în Spania, după arestarea unui rapper acuzat de adularea terorismului și insultarea monarhiei

18 februarie 2021, ora 09:17

Pentru a doua noapte la rând, mii de spanioli au continuat să protesteze pe străzile marilor oraşe ale ţării, după arestarea unui rapper care a insultat monarhia, scrie digi.

Pablo Hasel a devenit un simbol al libertăţii de exprimare în Spania, după arestarea sa de marți. Demonstranţii au incendiat containere de gunoi şi au aruncat cu pietre şi petarde spre poliţişti. Poliţiştii l-au reţinut în universitatea din Lleida, unde Hasel se baricadase alături de zeci de susţinători, relatează Mediafax.

La ieşire, a spus că nimic nu îl poate opri, nici măcar un stat fascist. Artistul a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru versuri care aduceau insulte monarhiei şi glorificau terorismul.

În piesele sale, Hasel l-a făcut „hoţ” pe fostul rege Juan Carlos I.

Condamnarea lui Pablo Hasel a stârnit controverse în Spania, iar guvernul de stânga a anunţat că va modifica legislaţia, prin eliminarea condamnărilor la închisoare pentru fapte care implică libertatea de exprimare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram