/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Peskov: Ucraina este „un stat neprietenos” faţă de Rusia şi „un proiect al ţărilor occidentale”

missing
18 februarie 2021, ora 15:13

Ucraina este „un stat neprietenos” faţă de Rusia şi care s-a transformat într-un „proiect al ţărilor occidentale”, a declarat joi secretarul de presă al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, la o întâlnire cu ziariştii, scrie agerpres.

“Ucraina este un stat suveran, neprietenos faţă de noi. Am ajuns la o asemenea concluzie judecând după acţiunile antiruseşti care domină mereu politicile conducerii ucrainene”, a subliniat reprezentantul oficial al Kremlinului, comentând afirmaţii făcute de preşedintele rus Vladimir Putin miercuri, în timpul întâlnirii cu liderii fracţiunilor parlamentare.

Potrivit lui Peskov, din momentul în care la Kiev “a avut loc o lovitură de stat cu acceptul unor ţări occidentale, Ucraina s-a transformat într-un proiect al acestor ţări”.

Cu o zi înainte, Vladimir Putin a declarat că atacurile la adresa gazoductului Nord Stream-2 se explică prin încercările unor ţări de a face Federaţia Rusă “să plătească pentru proiectul geopolitic al Occidentului în Ucraina”.

Totodată, Dmitri Peskov nu a exclus joi posibilitatea introducerii de pedepse pentru cetăţenii ruşi care îndeamnă la adoptarea de sancţiuni împotriva Rusiei. “Nu mă pronunţ în legătură cu modul în care ar trebui să se pedepsească aceasta – să fie retrasă cetăţenia sau altfel – pentru că nu aceasta este prerogativa noastră. Însă trăim vremuri când peste tot se abuzează de tot felul de restricţii, iar acest subiect este foarte actual”, a spus Peskov.

Secretarul de presă al Kremlinului a amintit că o propunere de retragere a cetăţeniei ruse acelor ruşi care îndeamnă la introducerea de sancţiuni împotriva propriei lor ţări a fost formulată recent, pe un ton destul de categoric, de regizorul rus Nikita Mihalkov şi, într-o formă ceva mai blândă, de omul de afaceri Oleg Deripaska.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram