Un fost executor judecătoresc în circumscripția Camerei Teritoriale Nord a fost condamnat la șapte ani de închisoare, în penitenciar de tip închis și privat de dreptul de a ocupa funcții publice timp de 3 ani. Acesta a fost învinuit în 12 episoade de „depășire a atribuțiilor de serviciu” și „delapidarea averii străine”.

„În perioada anilor 2014 – 2017, deținând funcția de executor judecătoresc, acesta ar fi extras și însușit sumele plasate de debitori pe contul special, ce urmau a fi transmise creditorilor. De asemenea, procurorii au mai stabilit că în aceiași perioadă, având în procedură un act executoriu de încasare a datoriei de la debitor în beneficiul creditorului, inculpatul ar fi înstrăinat ilegal 8 bunuri imobile ale debitorului, știind cu certitudine că acestea erau sechestrate într-o cauză penală”, precizează procurorii.

Potrivit estimărilor, în total, prin acțiunile ilegale ale inculpatului, părțile vătămate ar fi fost prejudiciate cu peste 450 de mii de lei.

În primăvara lui 2018, acesta a fost anunțat în urmărire penală. În octombrie 2020, executorul judecătoresc a fost reținut în România, iar peste o lună – extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.

Aflat în arest preventiv, la faza de urmărire penală, acesta a refuzat să facă declarații pe marginea acuzațiilor care i se aduc. Ulterior, în ședința de judecată, el și-a recunoscut vina.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!