/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Un deputat PAS a depus un demers către CNESP: „Analizați suplimentar Hotărârea care ține de restricționarea activităților piețelor comerciale”

missing
18 februarie 2021, ora 15:38

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, a anunțat joi, 18 februarie, că a depus un demers către Comisia Națională, Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), prin care cere reprezentanților comisiei revizuirea Hotărârii cu privire la restricționarea piețelor comerciale.

Vladimir Bolea, deputat PAS: „ Am făcut un demers în adresa CNESP. Solicit să analizați suplimentar Hotărârea care ține de restricționarea activităților piețelor comerciale, altele decât cele agricole, doar în zilele de marți, joi și sâmbătă. Așteptăm răspunsul CNESP.”

Luni, 15 februarie, Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a prelungit starea de urgenţă în sănătate publică până în data de 15 aprilie 2021, cu posibilitatea revizuirii acesteia.

CNESP a decis și restricționarea, în perioada 17 februarie  – 1 martie 2021 inclusiv, activitatea piețelor comerciale, care se va desfășura  doar în zilele de marți, joi  și sâmbăta, cu excepția piețelor agricole.

Pentru agenții economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spatii închise, admiterea concomitentă în spațiul comercial/de deservire a unui număr limitat de clienți, reieșind din normativul de 1 vizitator/4m2 de suprafața comerciala libera (suprafața rara echipamente comerciale).

În semn de protest față de noile restricții impuse de CNESP, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că, săptămâna viitoare, pentru o zi va fi sistat transportul regulat de pasageri pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv transportul privat, de peste 50%, în municipiul Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram