social

/DOC/ Noile alerte de călătorie: Mai multe state includ Republica Moldova pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

19 februarie 2021, ora 22:15
Distribuie:

Republică Moldova rămâne printre țările cu risc epidemiologic sporit. Alertele de călătorie au fost actualizate, iar în document se precizează că moldoveni care urmează să călătorească în anumite state, printre care Italia, România și Ucraina, vor fi nevoiți să se autoizoleze. În continuare, punctul de trecere a frontierei de stat la frontiera României cu Republica Moldova: Rădăuți-Prut, județul Botoșani, în este închis temporar.

Comitetului Național pentru Situații de Urgență din România a introdus Republica Moldova pe lista țările cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, moldovenii eligibili pentru călătorii în România vor fi plasați în izolare, carantină la intrarea în România. Conform informațiilor, Este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate mai sus nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie. Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 48 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. În lipsa testării menționate aceste persoane vor intra în carantină în locuri determinate timp de 14 zile.

De asemenea, rămâne în continuare interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat un șir de state, inclusiv Republica Moldova, cu excepția celor care vor prezenta următoarele motive doveditoare: muncă, urgență absolută, sănătate, studiu și întoarcerea la domiciliu sau la reședință. Aceste persoane vor completa o declarație pe propria răspundere la îmbarcare sau la intrarea în țară prin care vor furniza informațiile solicitate, inclusiv vor avea obligația să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

În documentul actualizat se precizează că persoanele care sosesc în Germania după ce s-au aflat în „zona de risc”, inclusiv Republica Moldova, oricând în ultimele zece zile înainte de intra pe teritoriul Germaniei, urmează să prezinte un test PCR sau antigen negativ pentru infecția SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore anterior deplasării în Germania și care urmează a fi prezentat în limba germană sau engleză. Alternativa presupune testarea imediată după sosirea în Germania.

Vedeți mai jos actualizările: 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram