/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Două procente din sistemul educațional din R. Moldova este afectat de virusul COVID-19

19 februarie 2021, ora 13:05

Ultimele date cu privire la numărul de contaminări cu Covid-19 în școli, grădinițe, elevi și cadre didactice arată că 2% din numărul total de personal și elevi au fost depistați pozitiv la coronavirus. Despre aceasta a anunțat ministra educației, culturii și cercetării, Lilia Pogolșa, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.

„La 1 februarie am avut o singură instituție în carantină, astăzi avem 17. La 1 februarie am avut 119 clase în carantină, astăzi avem 275. Elevi au fost 193, astăzi avem 319. Cadre didactice 166, acum avem 277. Personal nedidactic, de la 34 a crescut numărul la 99. În așa raport trebuie privite datele pentru a ne da seama că situația este destul de complicată”, a raportat ministra educației.

Totodată, aceasta susține că situația putea fi și mai gravă, însă datorită măsurilor de protecție împotriva covid-19 care au fost respectate în instituții, numărul cazurilor se menține sub nivelul de 2% în sistemul educațional din țară.

„Nu este atât de complicată din motivul că cadrele didactice au organizat procesele educaționale și tot ceea ce ține de desfășurarea în strictă conformitate cu regulile care au fost indicate de autorități pentru ei. De aceea, chiar aceste cifre ne par mari, dar raportate la numărul total de școli, de cadre didactice și elevi, sunt sub 2% din numărul total”, a explicat Lilia Pogolșa.

Potrivit ministrei, cea mai bună situație în ceea ce privește cazurile de covid-19 se atestă în grădinițe.

„O mai bună situație este raportată în instituțiile de educație timpurie, de la 4 crescut la 16. De la 35 a crescut la 45 de grupe în carantină, copii infectați de la 21 la 23. Cadre didactice de la 50 la 100, aproape de două ori, și personal nedidactic și auxiliar de a 52 la 77. Asta pe de-o parte ne îngrijorează, dar raportat la numărul total este de 1,5 până la 2%”, a declarat ministra sănătății, Lilia Pogolșa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram