/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ De la Sud la Nord: 200 de sportivi au dat startul ultramaratonului Rubicon 2021 și urmeze să alerge 504 kilometri

missing
19 februarie 2021, ora 23:02

Binedispuși și plini de energie, 200 de sportivi au dat start ultramaratonului Rubicon 2021, partenerul media al căruia este TV8. Timp de trei zile, participanții vor alerga o distanță de 504 km, de la sudul și până la nordul Moldovei, pe partea de vest a țării, trecând prin 12 raioane. Cursa a început în această dimineață, în satul Giurgiulești, când afară erau -5 grade, iar echipa de maratoniști este însoțită de ambulanță și de poliție.

Pentru ca ultramaratonul să fie la carte, sportivii s-au pregătit pe cinste. Unii – ani la rândul, fiind deja alergători de performanță. Totuși, cele mai intense antrenamente au avut loc în ultima perioadă, care a fost marcată de temperaturi glaciale. Zâmbăreți și convinși că vor trece cu brio peste marea provocare, cei 200 de sportivi, însoțiti de poliție și ambulanță, au pornit la drum din piața din Giurgiulești. (ambianță)

Ajunși în raionul Vulcănești, sportivii au avut parte de prima surpriză. Un grup de dansatori, îmbrăcați în haine tradiționale, au ieșit să-i susțină cu un recital de zile mari, iar mai apoi toți au fost poftiți la masa plină cu bucate, ce-a fost întinsă chiar la o margine de drum.

După ce și-au tras sufletul și au prins din nou la puteri, maratoniștii șiau reluat traseul. În total, sportivii urmează să parcurgă o distanță de 504 km, de la sud la nord, trecând prin 12 raioane, punctul final fiind orașul Briceni. Cursa va dura 54 de ore și 42 de minute. Participanții aleargă în grupuri mici, pentru a putea păstra distanța socială, inclusiv noaptea.

Ultramaraton Rubicon este cea mai lungă și cea mai dură cursă de alergare ce se organizează în Republica Moldova.

TV8 este partenerul media al evenimentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram