Încă nici două luni nu au trecut de la începutul anului 2021, iar Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că, începând cu 1 ianuarie curent, a recepționat 23 732 de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă, pentru stagiul realizat după stabilirea pensiei.

Potrivit CNAS, mărimea pensiei, obținută după reexaminare, depinde de durata stagiului de cotizare şi mărimea venitului asigurat.

Precizăm că, din numărul total de cereri depuse, de către subdiviziunile teritoriale ale CNAS, la situația 18 februarie, au fost examinate și aprobate 17 298 mii de decizii, ce constituie 73% din numărul total al cererilor depuse.

„Prelucrând informația declarată de agenții economici, se constată unele incertitudini. Pentru clarificarea datelor, care au impact asupra cuantumului prestației calculate beneficiarului, Casele teritoriale de asigurări sociale adresează solicitări angajatorilor respectivi”, spun reprezentanții CNAS.

De la 1 ianuarie 2021 se reexaminează pensiile pentru limită de vârstă a beneficiarilor de pensii, care și-au stabilit dreptul la pensie după 1 ianuarie 1999 şi au realizat un stagiu de cotizare după ieşirea la pensie de la 7 la 10 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!