/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Vor reexaminarea pensiei pentru limita de vârstă. Peste 23 de mii de oameni au depus cereri la CNAS

missing
19 februarie 2021, ora 20:10

Încă nici două luni nu au trecut de la începutul anului 2021, iar Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că, începând cu 1 ianuarie curent, a recepționat 23 732 de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă, pentru stagiul realizat după stabilirea pensiei.

Potrivit CNAS, mărimea pensiei, obținută după reexaminare, depinde de durata stagiului de cotizare şi mărimea venitului asigurat.

Precizăm că, din numărul total de cereri depuse, de către subdiviziunile teritoriale ale CNAS, la situația 18 februarie, au fost examinate și aprobate 17 298 mii de decizii, ce constituie 73% din numărul total al cererilor depuse.

„Prelucrând informația declarată de agenții economici, se constată unele incertitudini. Pentru clarificarea datelor, care au impact asupra cuantumului prestației calculate beneficiarului, Casele teritoriale de asigurări sociale adresează solicitări angajatorilor respectivi”, spun reprezentanții CNAS.

De la 1 ianuarie 2021 se reexaminează pensiile pentru limită de vârstă a beneficiarilor de pensii, care și-au stabilit dreptul la pensie după 1 ianuarie 1999 şi au realizat un stagiu de cotizare după ieşirea la pensie de la 7 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram