/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Un tânăr a făcut drifturi cu motocicleta pe apa înghețată a lacului Ghidighici

missing
20 februarie 2021, ora 08:10

Când vine vorba de plăcere, pericolul trece pe al doilea plan! Mai mulți pescari, dar și iubitori de adrenalină, au neglijat avertizările salvatorilor despre gheața subțire și au ieșit, fie să prindă pește, fie să se plimbe pe suprafața înghețată. Mai mult, un tânăr a decis să facă drifturi cu motocicleta pe apa înghețată a lacului Ghidighici.

Acest video a devenit viral pe internet, după ce a fost publicat pe una dintre rețelele de socializare. În filmuleț se vede cum un tânăr își pune viața în pericol, ieșind pe gheața de pe lacul Ghidighici, cu motocicleta, pentru a face drifturi. Și Vasile este unul dintre cei care au ieși pe gheață să pescuiască. Acesta zice că a rămas îngrozit, când l-a văzut pe tânărul cu motocicleta

„Erau trei pe motocicletă, stăteau aici, în colț. Au făcut câteva cercuri și au plecat”.

„Eu nu înțeleg cum umblau ei pe aici cu motocicleta  Acesta e risc. Ei nu se gândesc, trebuie de gândit la viață”.

Vasile, care vine aici să pescuiască încă din anul 1969, zice că oamenii fără experiență mai bine să evite lacurile înghețate.

„Poarte să nimerească așa un loc, unde e subțire gheața și poate să cadă. Aici, la margină, aici e groasă gheața”.

Bărbatul susține că, zilele trecute, el a salvat viața unui alt pescar, pentru că acela nu l-a ascultat și a mers la mijlocul lacului să prindă pește.

„A fost gheața subțire și s-a rupt gheața și s-a scufundat. Încetișor i-am dat mâna și l-am tras, l-am scos din apă, l-am ridicat și i-am dat zile să mai trăiască”.

Vasile nu este însă unicul pescar, care s-a grăbit, azi, să iasă pe lacul înghețaț să prindă pește.

Pescarul zice că s-a asigurat că gheața este suficient de groasă, deoarece nu vrea să riște cu propria sănătate pentru un pește.

Alți iubitori de adrenalină au făcut glume, atunci când au auzit despre pericolul de a cădea sub gheață.

Amintim că, pentru a preveni cazurile de cădere sub gheață, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a găsit o metodă mai puțin obișnuită. Astfel, amatorii de pescuit la copcă au fost informați, prin intermediul unei drone, despre riscurile aflării pe lacuri, în condițiile dacă gheața este subțire.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2021, în Republica Moldova, șapte persoane și-au pierdut viața în urmă căderii sub gheață, inclusiv doi copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram