În pofida temperaturilor cu plus și a gheții fragile, pescarii au împânzit lacul de la Ghidighici. Zeci de iubitori de pescuit la copcă au fost surprinși astăzi pe toata suprafața bazinului acvatic. Peste 20 de polițiști și salvatori, aflați într-o inspecție, i-au îndemnat să părăsească lacul întrucât gheața acestuia nu depășește grosimea de 7 cm.

Acest peisaj a fost surprins astăzi de către 20 de polițiști și salvatori aflați într-o inspecție la lacul de la Ghidighici. Din înregistrări se vede cum zeci de pescari au împânzit lacul, asta chiar dacă astăzi au fost înregistrate temperaturi cu plus, iar soarelele încălzit ca în mijloc de primăvară.

Foto: facebook

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au avertizat iubitorii de pescuit la copcă despre riscurile la care sunt expuși. Astfel, specialiștii i-au îndemnat să părăsească lacul întrucât gheața acestuia nu depășește grosimea de 7 cm. Mesaje de avertizare au fost lansate cu ajutorul unei drone, dar și a unei autospeciale șenilată. Conform specialiștilor, pentru ca aflarea pe iazul înghețat să nu prezinte pericol, grosimea gheții nu trebuie să fie mai mică de 8 -15 cm.

În caz contrar, persoana ar putea să se prăbușească cu ușurință și să rămână blocată în apa rece. Conform datelor IGSU, de la începutul acestui an, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 7 persoane inclusiv 2 minori.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!