/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ministerul Sănătății anunță că a reactivat 500 de paturi în spitale pentru persoanele infectate cu COVID-19

21 februarie 2021, ora 11:47

Situația epidemiologică la nivel național este una nefavorabilă, înregistrându-se în ultimile 3 săptămâni o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de COVID-19. Totodată, este în creștere și numărul de cazuri grave, care necesită internare în instituțiile medico-sanitare spitalicești.

Pentru a face față situației epidemiologice, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a reactivat circa 500 paturi în cadrul instituțiilor republicane, municipale și raionale, pentru pacienții confirmați cu COVID-19.

Astfel, a fost reactivat 150 paturi la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie, 60 paturi la Dispensarul Republican de Narcologie și 21 paturi la spitalul raional Ialoveni.

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a suplimentat numărul de locuri existente cu 20 paturi, Spitalul de Stat cu 10 paturi, Spitalul Clinic Republican cu 67 de paturi (inclusiv 7 terapie intensivă). Sunt în proces de pregătire pentru activare alte 50 de paturi de către Dispensarul Republican de Narcologie, 12 paturi de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

În raioanele cu un număr de cazuri sporite de COVID-19, continuă procesul de  reprofilare a paturilor. Astfel, Spitalul raional Taraclia, a fost reprofilat în spital cu profil COVID-19. La fel, a fost suplinit numărul de paturi în Spitalul Raional Edineț și Spitalul Clinic din Bălți.

În acest context, este extrem de important să ne mobilizăm eforturile, atât autoritățile, cât și întreaga societate, să respectăm măsurile recomandate de specialiști pentru a ajuta medicii dar și sistemul de sănătate să facă față situației.

Vă îndemnăm să fiți vigilenți și să aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor din jur.

Respectați măsurile de protecție:

-Purtați masca de protecție

– Păstrați distanța fizică de minim 1 m între persoane

– Evitați aglomerațiile

– Spălați-vă cât mai des pe mâini sau dezinfectați-le

– Stați acasă.

Sănătatea are prioritate. De fiecare dintre noi depinde sănătatea noastră și a celor apropiați.

Menționăm că, la moment, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 3.344 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 292 în stare extrem de gravă (49 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată). În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19, se află 5 647 de persoane, iar 16 190 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram