Patru partide politice din Republica Moldova ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare. Este vorba de PAS, PSRM, Partidul Șor și Partidul Nostru. Datele au fost prezentate astăzi de Barometrul Opiniei Publice, februarie 2021.

Potrivit sondajului, 48,6% de participanți au spus că vor vota pentru PAS, 26,6 5 au declarat că și-ar da votul pentru PSRM, 8,7% ar putea vota pentru Partidul Șor și 6,2% au menționat că vor vota pentru Partidul Nostru.

Întrebați dacă din anumite motive partidul pentru care intenționați să votați s-ar retrage din cursa electorală și nu ar participa la alegeri pentru alt partid și-ar da votul, 4,30 la sută dintre participanții au spus că ar vota pentru PAS, 8,2 spun că ar vota pentru Partidul Șor, iar 5,1 pentru PSRM.

Sondajul mai arată că la această întrebare 17,7 de respondenți au spus că nu vor merge la vot, iar aproape 40 la sută nu știu pentru cine să își dea votul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!